Closed - Showroom is open again Tuesday @ 12:00

Aeris Lumen

Håndlavede lamper fra Java, Indonesien

 

 

40% på Aeris Lumen indtil 31.10.22

 
Vi har gennem en årrække arbejdet tæt sammen med en familiedrevet virksomhed på Java, der gennem generationer har arbejdet med og videregivet ædle håndværkstraditioner i produktion af kobber- og messinglamper. 

 

Vi har under corona støttet familien og medarbejdere fra landsbyen ved at opretholde produktionen og herved sikre dem en fortsat indtægtskilde.

 

Det er endelig lykkedes at få de producerede lamper til Danmark og vi håber, at I vil være med til at støtte op omkring vores projekt på Java ved køb af en eller flere af de flotte eksklusive håndlavede lamper.

Historien bag

Historien om Aeris Lumen finder sted på den idylliske vulkanø, Java. Denne perle af en ø i det indiske ocean har en smuk natur, en rig kultur, ædel historie og stolte traditioner. Derudover kan øen prale af the Copper City – en skjult juvel, der ligger for foden af Merapi Bjerget. Og netop i Copper City ligger den familiedrevne virksomhed, der skaber de smukke kobber lamper og messing lamper.

 

Deres arbejde og måden, de lever deres liv på, bygger på ædle traditioner, der har fokus på godt håndværk og på at skabe et godt familienavn. Derfor lægger de meget vægt på at overføre deres viden til næste generationer. Alt fra svejsning, bøjning og hamring – samt oxideringsprocessen af råmaterialerne – er forfinet, ligesom alle har klare, inddelte roller i det daglige arbejde.

Universet & æstetikken

Er du ved at igangsætte et renoveringprojekt eller ved at bygge nyt? Så kan du søge inspiration i Aeris Lumen’s udvalg af gulvlamper og loftlamper og lade drømmene udfolde sig.

 

Har du stadig et par spørgsmål eller en forespørgsel, er du mere end velkommen til at kontakte os på mail info@ur-artinterior.dk eller telefon 24 848 101

Hos UR har vi vores egen serie af kobber lamper, som vi tilbyder til dig, der elsker en flot og moderne kobber lampe til køkkenet eller stuen. Denne type lampe har en fantastiske evne til at tilpasse sig din bolig, og er et sikkert valg, når du ønsker at skabe et stilfuldt hjem med personlighed og varme. Kobber lampen giver et varmt udtryk til din boligindretning, og tilfører noget hygge til rummet. Med en kobber lampe fra Aeris Lumen får du en lampe, der kan skabe glæde i mange år. Det skyldes det solide håndværk, og det konstante fokus på kvalitet og detaljer, der lægges i arbejdet, som resulterer i en form for belysning, der kan holde i generationer.

Galleri

Traditioner og håndværk

Familierne på Java lever deres liv efter faste traditioner. Traditioner, der bygger på, at man konstant skal forsøge at skabe et godt navn for sin familie, og dette afspejler sig i måden, de lever og arbejder på.

 

Et godt håndværk kan opbygge et godt navn, og derfor lægger de meget vægt på at overføre den viden om deres håndværk til næste generationer. Alt fra svejsning, bøjning og hamring – samt oxideringsprocessen af de rå materialer – er forfinet, ligesom alle har klare, inddelte roller i det daglige arbejde.

Omgivelser og bæredygtighed

Menneskene omkring Copper City betragter deres håndværk i harmoni med den omkringliggende natur – vær et med dine omgivelser. Denne tankegang og måde at leve på præger de produkter, de skaber. Med et konstant fokus på æstetik og bæredygtighed formår de at skabe unikke produkter, mens de bestræber sig på at genanvende naturens kobber og jern.

 

Siden oldtidens Indonesien har kobber været et vigtigt råmateriale, fra skabelsen af våben og værktøj til instrumenter og dekorative ornamenter. Processeringen af kobber i sig selv er dog en tidskrævende proces. En proces, der involverer flere stadier, hvor råmaterialerne bliver oprenset og klargjort til brug. Kobberet bliver svejset og behandlet med stolthed og præcision, præcis som traditionerne foreskriver. 

 

Lokalbefolkningen ligger ualmindelig stor ære, i at deres arbejde er en repræsentation af dem selv. Alt bliver derfor lavet 100% i hånden. Indersiden af lampen bliver håndbanket med stor nøjagtighed for at skabe det smukke visuelle udtryk og er samtidig med til at skabe en dejlig, varm belysning.

 

Dette gør sig også gældende med de rå jernkasser, som lamperne kommer i. Her arbejdes der minutiøst med at give dem et råt udtryk, som spiller sammen med lamperne og fuldender oplevelsen af Aeris Lumen. 

Åbningstider

Tirsdag – Fredag 12.00 – 18.00

Lørdag 10.00 – 15.00

Søndag – Mandag Lukket

Amager Strand Vej 110A

2300 København S