Green Factory Planteterrarier

Hvert terrarium lever i sit eget økosystem og kræver minimalt pleje.

Mød de flotte planteterrarier fra Green Factory

Kender du følelsen af at kigge på den trætte plante hjemme i stuen? Så er det på tide, at du møder disse planteterrarier fra Green Factory. Planterne er egnet til dig, som er født uden grønne fingre, men elsker at have dekorative planter i hjemmet.

Green Factory er en virksomhed baseret i Paris. Virksomheden er drevet af viljen til at bringe naturen og æstetikken ind i boligen, så enhver kan eje deres stykke af naturen. Derfor har de kastet sig over at skabe disse smukke, grønne planteterrarier. Gennem dygtigt og lokalt håndværk udvikler de disse grønne skabninger fra deres værksted i Paris.

Alle planter fra Green Factory er placeret i et terrarium, hvor de lever i deres eget økosystem. Nu tænker du sikkert: hvordan kan de skabe et økosystem i et glas? Det foregår på den måde, at Green Factory opbygger deres planteterrarier med små blomster og miniature træer, der florerer i lukkede glasbeholdere. Når det lille økosystem placeres i dagslys, sættes fotosyntesen i gang, så planterne ånder, laver ilt og skaber deres egen fugt. De skaber altså selv det klima, der er nødvendigt, for at de kan overleve.

Med et Green Factory terrarium får du en plante, der trives i sit eget økosystem og samtidigt er smuk at kigge på. Desuden kræver alle planteterrarierne minimalt pleje, hvorfor de er ideelle til dig, der har svært ved at holde planter i live. Det er dog vigtigt at understrege, at du ikke må stille planterne i direkte sollys i for mange timer. Det kan de ikke tåle.

 

Opbygningen af et Green Factory terrarium

Når vi siger, at hvert terrarium kan betegnes som et økosystem i et glas, så mener vi det i bogstaveligste forstand. Man kan faktisk sammenligne det med jordkloden. Alle terrarier er opbygget fra bunden af bl.a. jord, sten og et lag med aktivt kul, som renser det og holder glasset rent. Green Factory har sørget for, at deres planteterrarier er født med tilstrækkelig fugt i de nederste lag. Fugten kommer i form af kondensvand og udgør det vand, de skal leve af. Der vil altid forekomme lidt kondens på indersiden af glasset, som blot er et tegn på, at planten trives og har det godt.

Den måde at opbygge disse planteterrarier på, gør, at de mere eller mindre passer sig selv. Du går dog ikke helt fri for at vande dem. Når kondensen forsvinder fra glasset, er det et tegn på, at de skal vandes. De større planteterrarier skal vandes cirka én gang i året, hvorimod de små skal fugtes omkring hver 6. måned. Dermed har Green Factory løst problemet for dig, der glemmer at vande dine planter.

Hvert Green Factory terrarium er unikt

Hvert eneste Green Factory terrarium indeholder sin egen unikke biotop. Det betyder, at ikke to planter er fuldstændige ens. De er kategoriseret i familier, som hver især har deres egne karaktertræk og særpræg. Eksempelvis findes der flere forskellige varianter af glasklokker, som gør dem specielle hver især. Forest Familie benytter korklåg, og Familie Flat har glasklokker med fladt låg. Derudover er der også variation i planter og miniaturetræer, der placeres inde i glasklokkerne. Dermed er der en plante til enhver smag.

Mangler du et godt møbel at opbevare planten? Gå på udkig i vores udvalg af opbevaringsmøbler og borde, hvor din Green Factory plante kan stå og blomstre.

Har du spørgsmål til vores planteterrarier?