Thorup Copenhagen

Thorup Copenhagen er et dansk møbelbrand etableret i København i 2017 af designeren Kasper Thorup, som er uddannet MA i møbeldesign fra The Royal Danish Academy of Fine Arts 2017.

Thorup Copenhagen

Thorup Copenhagen er et dansk møbelbrand etableret i København i 2017 af designeren Kasper Thorup, som er uddannet MA i møbeldesign fra The Royal Danish Academy of Fine Arts 2017.

Tidløse, moderne møbler og interiør

Kasper har sit speciale i møbeldesign, belysning og interiør til dagligdagen. Han sigter efter at skabe tidløse, moderne møbler og interiør, der er minutiøst skræddersyet til den moderne livsstil. Hos Thorup Copenhagen er de af den overbevisning, at godt design og håndværk holder i generationer, og arbejdet skal have sin berettigelse i nutiden og fremtiden. Thorup Copenhagens møbler er karakteriseret ved rene designlinjer og rå materialer, som giver dem et moderne og industrielt udtryk. Hovedpersonen selv beskriver det som en nyfortolkning af skandinavisk design, hvor han går på kant form og æstetik.

Kasper Thorups solide håndværk og blik for innovativt design blev også belønnet, da han i 2019 blev udvalgt som designtalent til at deltage i TV-programmet “Danmarks næste klassiker” på DR1. Hans stol, Noel Chair, løb med prisen og vandt for bedste design i kategorien spisebordsstol.

Thorup Copenhagens sortiment er dog meget mere end den prisvindende Noel Chair. Det indebærer alt fra spisebordsstole, reoler, spiseborde til pendler og væglamper.

Møbler i skandinavisk design

I Danmark kan vi bryste os af stolte designtraditioner, der har banet vejen for mange topkvalificerede danske møbelbrands. Hos UR er vi selv forhandler af nogle danske brands som ANOUR og Overgaard & Dyrman, der på fornemmeste vis viderfører designarven.

Udover at være inspireret af de skandinaviske designtraditioner henter Thorup også inspiration fra industrielle bygninger og områder, samt den rå og dristige natur. Med alle disse inputs forsøger han hele tiden at skabe nye og innovative designs. Med udgangspunkt i hjemmets funktion designer han minimalistiske, elegante og moderne møbler, der viser en ny, modig side af skandinavisk design. Dermed skaber han møbler, der kan indgå i vores dagligdag, hvor alle overflødige detaljer er skåret fra, med et vedvarende fokus på høj kvalitet.

Patrone kollektionen: Pendler og væglamper

Thorup Copenhagens Patrone kollektion består af moderne lamper i form af pendler og væglamper. Den minimalistiske og stilrene cylinderform af lamperne er skabt i diamantskåret massivt messing og kommer i tre farver: messing, brun og sort. Deres enkle design har et touch af industrielt udtryk, hvor der også er fokus på funktionaliteten. Alle lamper er udformet med omhu i Danmark i tæt samarbejde med dygtige håndværkere.

Smukke og minimalistisk pendler, skabt i holdbare materialer med et tidløst design. Pendlerne giver et blødt og behageligt lys, og udgør det perfekte element til ethvert rum, hvor der ønskes en behagelig atmosfære.

Det smalle, cylinderformede design gør, at pendlerne kan hænges de fleste steder i boligen – enten som en klynge eller enkeltvis. Du kan også opnå et gennemført look ved at hænge dem over spisebordet eller køkkenøen. Præsenterer sig flot i den moderne, nordiske indretning.

Pendlen fås også som væglampe og i tre forskellige finish: messing, brun og sort.

Noel Chair kollektionen