Overgaard & Dyrman

Dansk møbeldesign af højeste kvalitet

Overgaard & Dyrman
Dansk møbeldesign
af højeste kvalitet

High class boligindretning

Boligindretning siger meget om ens stil og præferencer. Det er en god måde at udtrykke og illustrere kreativitet og ens personlige stil på – ikke kun overfor sig selv, men også overfor andre. Vi indretter os allesammen individuelt. Nogen kan lide at sætte kulør på boligen med spraglet interiør, hvor andre er mere til den enkle og minimalistiske boligindretning. Uanset hvad, så er der noget specielt og unikt ved hver eneste indretning. En måde at gøre din boligindretning speciel og unik på, er ved at indrette med danske design møbler. Dansk møbeldesign har opnået stor anerkendelse internationalt, hvilket der er en god grund til. I Danmark har vi nemlig stolte designtraditioner, der bygger på grundighed, godt håndværk og innovation. Graden af nytænkning og evnen til at bruge nye teknikker, former og materialer kendetegner danske design møbler. Derfor kan det godt betale sig at investere i kvalitetsdesign fra danske møbelbrands. Det er æstetisk og falder ikke i værdi, så længe du plejer det ordentligt. Så hvis du værdsætter kvalitet, luksusmaterialer og godt håndværk, så er du kommet til det rette sted.

Unikum indenfor dansk design

Hos UR har vi danske design møbler fra udvalgte møbelbrands, men dette indlæg skal handle om ét specielt brand. Det skal nemlig handle om den danske møbelproducent, Overgaard & Dyrman, der er et pragteksemplar på dansk design, når det er bedst.

Måske har du om designere som Arne Korsmo og Grete Prytz Kittelsen? Faktum er dog, at mængden af kreativitet og innovation, der herskede i det norske designlandskab i midten af det 20. århundrede, er ukendt for mange. Her kommer Eikund ind i billedet. De sætter disse glemte designklassikere tilbage i rampelyset, så design-feinschmekere igen kan nyde dem og få inspiration til indretningen.

Fortællingen om Overgaard & Dyrman

Historien om Overgaard & Dyrman starter på Aalborg Universitet i 2005. Her møder de to hovedpersoner, Jasper Overgaard og Christian Dyrman, hinanden. De fandt hurtigt sammen om deres fælles passion for skabe innovative møbler i æstetisk design. Selvom de begge er uddannede indenfor arkitektur og design, er det andre evner, der skal kickstarte eventyret om Overgaard & Dyrman. Christian er nemlig en kyndig grovsmed, mens Jasper er selvlært lædersmed, og med disse kundskaber udvikler og forfiner de deres første møbeldesign – den smukke Wire Chair. Da to etablerede møbelbrands havde forsøgt at producere stolen, uden held, besluttede de at gøre det selv. Året var 2013, og Overgaard & Dyrman var hermed etableret. De første 300 designerstole producerede de selv, hvilket de sidenhen har været nødsaget til at udlicitere grundet for stor efterspørgsel.

Kvalitet i højsædet

Danske designmøbler – produceret i Danmark

Overgaard & Dyrman producerer alle deres møbler i Danmark og benytter sig kun af danske leverandører. Drengenes vision er at skabe en unik og detaljefokuseret portefølje. De udvikler og producerer selv deres designs i Nørresundby, hvor virksomheden holder til. Ved at blande et traditionelt håndværk med innovative teknikker formår Overgaard & Dyrman at bygge bro mellem fortiden og nutiden. De har et konstant fokus på at bibeholde en håndlavet finish på deres møbler. Når de kombinerer det med moderne teknologi, kan de bevare det forrygende håndværk, der kendetegner deres møbler. De er af den overbevisning, at man kan forlænge et møbels levetid ved at benytte materialer af høj kvalitet, lave holdbare konstruktioner samt have fokus på et kvalitetsbevidst design.